Clickertraining

Nieuw! De vertrouwde workshops clickertraining van DogAction gaan verder onder de vlag van de Clickertraining Academy (www.clickertrainingacademy.nl). Deze organiseert regelmatig een tweedaagse workshop Clickertraining waarin je de ins & outs van de clicker leert. Na het volgen van deze workshop heb je een goede basis om je hond veel nieuw gedrag aan te leren en het op cue te zetten.

Op de eerste dag van deze workshop leer je hoe clickertraining werkt. Het lijkt vaak erg makkelijk maar het vraagt wel wat van je mechanische vaardigheden. En daar gaan we dus mee aan de slag! In deze workshop behandelen we:

  • Clickertraining: wat is het nu eigenlijk en waarom werkt het zo goed?
  • Beloningen: verschillende soorten beloningen, grootte van de beloning en hoe je een beloning effectief kunt inzetten bij de training. Leer het verschil tussen belonen en uitlokken en leer de hond zelfbeheersing voor beloningen.
  • Hoe de clicker te gebruiken en we oefenen natuurlijk eerst op elkaar voordat we met de hond aan de slag gaan.
  • Vangen en free shapen van gedrag.

Op de tweede workshopdag gaan we verder op hetgeen er geleerd is. Je krijgt aan het eind van de eerste dag een aantal huiswerk oefeningen mee en daar gaan we nu mee verder. In deze workshop behandelen we:

  • Cues: wat is het verschil tussen een cue en een commando, hoe en wanneer plak je een cue aan gedrag, en hoe leer je de hond te wachten op de cue.
  • Target training: wat is het en waarvoor kun je het gebruiken, wat kun je als target gebruiken, hoe leer je het aan. Hoe gebruik je een target stick, target matje etc. en wanneer plak je al dan niet een cue aan targetgedrag.
  • Duur: welke methoden zijn er om een gedraging langer te laten duren en maakt het uit of een gedrag statisch of dynamisch is?

Details en inschrijving:

www.clickertrainingacademy.nl/cursus/basis