Clickertraining: de vier geheimen van supertraining!

Boek Clickertraining

Eindelijk is deze bestseller (meer dan 45.000 exemplaren in Scandinavie verkocht!) ook in het Nederlands verkrijgbaar! Niet in de boekhandel te koop, alleen via de website van DogAction door een e-mail te sturen aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. ! Het boek kost € 29,95 exclusief verzendkosten (€3,50 voor NL, €10,- voor BE).

De 4 geheimen zijn de sleutel voor effectieve clickertraining. Deze geheimen vertellen jou precies waarop je je kunt focussen om een meer effectieve training te krijgen.

Het boek, gescheven door Morten Egtvedt & Cecilie Koste, legt zeer gedetailleerd de principes van clickertraining uit en gaat in op de theorie achter deze fascinerende methode. Tevens bevat het compleet uitgewerkte trainingsplannen voor al die vaardigheden die een goede huishond dient te bezitten. En daarnaast ook nog een aantal leuke en indrukwekkende trucs!

Hieronder volgt een korte opsomming van wat er allemaal in het boek wordt behandeld:

 • Wat is clickertraining en wat is het niet?
  Weet je echt wat clickertraining inhoudt? Ervaring leert dat een heleboel mensen dit niet weten. Het gaat niet om de clicker - het gaat om zoveel meer....
 • Positieve en negatieve bekrachtiging
  Waarom doet mijn hond zo? Dit hoofdstuk opent je ogen. Laat je niet gek maken met vooringenomen verklaringen, maar leer hoe je gedrag kunt analyseren zoals het een supertrainer betaamt.
 • De vier geheimen van supertraining
  We onthullen de vier geheimen en geven veel voorbeelden hoe je deze geheimen kunt gebruiken om jouw training te verbeteren.
 • Vindt effectieve beloningen
  Veel mensen geloven dat clickertrainers alleen met voedsel werken. Dat is niet zo. Goede clickertrainers werken met veel verschillende soorten beloningen.
 • Hoe leer je de clicker aan en het gebruik van alternatieven
  De clicker is waarschijnlijk de beste positieve bekrachtiger die we kennen, maar je dient ook alternatieven tot je beschikking te hebben.
 • De 7 verschillende trainingstechnieken en hoe je hier tussen kunt kiezen
  Bij het aanleren van nieuw gedrag kunnen clickertrainers (en andere trainers) kiezen tussen verschillende trainingsmethoden. Een supertrainer kent ze allemaal - en weet welke de juiste techniek is voor het gewenste gedrag.
 • Het effectief gebruik van trainen met targets - inclusief gedetailleerde voorbeelden
  Trainen met targets is bijzonder handig bij het aanleren van diverse gedragingen. We leren je hoe je de verschillende targets aanleert, en we geven veel voorbeelden over hoe je targets binnen je training kunt gebruiken om nieuw gedrag aan te leren.
 • Hoe leer je betrouwbare commando's aan waar de hond altijd naar luistert
  Clickertrainers verkrijgen het gedrag altijd eerst vrijwillig. Zodra het gedrag vloeiend (automatisch) is, plakken we er een commando aan vast. En dan gaan we het op verschillende plaatsen testen...
 • Back chainen: een super trainingstechniek voor de gevorderde trainer
  Backchaining is de manier om betrouwbaar verschillende gedragingen aan elkaar te plakken. Morten en Cecilie zijn beroemd om hun inzicht in backchaining technieken.
 • Cross over honden en hoe je ze aan het werk krijgt
  Start je met clickertraining met een hond die in het verleden op een andere manier is getraind, dan zijn er uitdagingen om rekening mee te houden. Veel van deze "cross-over" honden zijn niet gewend (of angstig) om gedrag aan te bieden zonder dat ze gelokt of op een andere manier worden geholpen. Wij helpen jou en jouw hond door deze bijzondere proces.
 • 5 gevaarlijke trainingssyndromen waar 99% van de trainers aan lijdt
  Het werkt (bijna) altijd. Bijna iedere hondentrainer op deze planet lijdt aan tenminste een van deze vijf trainingssyndromen. Maar wij hebben het medicijn ... en het maakt jouw training ook nog veel effectiever!
 • Gedetailleerde trainingsplannen voor 30 oefeningen
  In het laatste hoofdstuk van het boek brengen we de theorie in de praktijk. Je leert hoe je de basisvaardigheden voor een perfecte huishond kunt aanleren - maar ook een aantal geavanceerde trucs waarmee je je vrienden versteld kunt laten staan!

  Maar het belangrijkste blijft: Als je dit boek helemaal gelezen hebt, ben je in staat om je eigen trainingsplan te maken voor de volgende 30 gedragingen die je de hond wilt leren! Je bent op weg om een Supertrainer te worden!

Je kunt dit boek bestellen door contact op te nemen met DogAction via het emailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.