Morten Egtvedt & Cecilie Køste

Morten Egtvedt en Cecilie Køste, het getrouwde trainerspaar uit Noorwegen, maken deel uit van Karen Pryors ClickerExpo Faculty. Ze trainen al jaren met de clicker en zijn in Scandinavië de meest bekende auteurs over deze methode.

Cecilie Koste

Met hun Flatcoated Retrievers hebben Morten en Cecilie top resultaten gehaald bij gehoorzaamheids- en speurhondenwedstrijden. Zij hebben zich meerdere malen geplaatst voor het Noorse kampioenschap, met een bronzen medaille als beste prestatie. Morten en Cecilie hebben ook nog eens 18 jaar ervaring met het trainen van reddingshonden. Naast wedstrijden met haar honden, neemt Cecilie ook nog deel aan springwedstrijden met haar clicker getrainde paard.

Morten Egtvedt

Morten heeft gedurende 13 jaar honden getraind voor militaire taken en is een door het Noorse leger gecertificeerde hondentrainer (Clickertraining is namelijk niet alleen voor het trainen van leuke trucjes, voor zover je dat nog dacht!). Morten is bioloog met een universitaire graad in de psychologie en Cecilie heeft ook een graad in de psychologie en zojuist haar interne opleiding in een ziekenhuis voltooid.

Morten en Cecilie zijn de hoofdinstructeurs van Canis clickertraining, een hondenschool die 100% clickertraining cursussen aanbiedt in 31 steden in Noorwegen, Zweden en Denemarken. Zij richten zich niet alleen op de gemiddelde hondentrainer maar gebruiken clickertraining ook om wedstrijden te winnen - ongeacht in welke discipline.